Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

[Δεν]


Δεν έχω σκοπό να σε εντυπωσιάσω απόψε.Δεν ξέρω αν το κατάφερα και ποτέ.Δεν θέλω να βρω τις κατάλληλες λέξεις να σου εξηγήσω μια συγκεκριμένη σκέψη με έναν τρόπο που θα σε κάνει να σκεφτείς και συ. Θέλω απλά να γράψω.

Βαριέμαι.Και αυτό είναι χειρότερο και απ'το πονάω.Τουλάχιστον εκεί ζει κάτι.
Βαριέμαι.Και ντρέπομαι γι'αυτό.Είμαι μόνο 19 χρονών και νιώθω 50.
Βαριέμαι και να σου εξηγώ πράγματα που ήδη γνωρίζεις.Όλα αυτά τα τόσο επώδυνα ανούσια πράγματα που με περιβάλλουν.Τα στερεότυπα,τα προσχήματα,τις τυπικότητες και κυρίως όσους τα υπερασπίζονται.Την γειτονιά που είναι γεμάτη ηλικιωμένους και κουβαλάνε όλη μέρα αυτή την φρικτή μυρωδιά στα ρούχα.Όλα τα ονόματα τους που βρίσκονται πάντα με τις ίδιες αναφορές στα ίδια προβλήματα.Όλη αυτή την μιζέρια που με απασχολεί συνεχώς χωρίς να έχει έρθει η ώρα μου.Το χρήμα ακόμη και όταν αγοράζω μια τσίχλα.Τις τόσο συχνά επαναλαμβανόμενες προτάσεις που ακούω κάθε μέρα γνωρίζοντας πότε,γιατί και με ποιον τρόπο θα ακουστούν στα αυτιά μου.Όσα σκέφτομαι δυο φορές πριν τα πω.Όσα λέω δυο φορές πριν τα σκεφτώ.Την ελπίδα για κάτι που αλλάζει κι ας ξέρω από πριν το τέλος.Τον χρόνο που πρέπει να περάσει μέχρι να σκοτώσω κάθε ίχνος ελπίδας.Τους ανθρώπους που ζούνε με λάθος τρόπο και το ξέρουν αλλά συνεχίζουν να γκρινιάζουν και να αναρωτιούνται τι φταίει.Εκείνους που μπαίνουν στην διαδικασία να τους εξηγήσουν(αυτοί είναι πιο βαρετοί).Τα λόγια,τα βλέμματα,τις σιωπές που με κάνουν τις νύχτες να κλαίω.Εμένα.

Και όλα αυτά επειδή βοήθησα μια ηλικιωμένη κυρία να ανέβει στο λεωφορείο.

4 σχόλια:

  1. Den vriskw logia...Den vriskw lekseis pou na xrwmatizoun katallhla to taksidi pou ekana pernwntas to vlemma mou apo tis grammes sou...

    Se euxaristw...Kai anyshxw gia auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να χαιρεσαι και να προσδωκας να εισαι βαρετη.Διαφορετικα,κατι δεν θα πηγαινει καλα στην δικη σου "πλευρα της σεληνης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polu eustoxi i parenthesi tou"den".panta telikos stoxos einai na entypwsiaseis kai na eksousiaseis mesw tis dunamis tou logou..kai ta kataferes!sunexise na grafeis....vlepw oti exeis kairo na kaneis anartisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το μπλογκ έχει κάνει τον κύκλο του.
    Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια.
    Αν έχεις περιέργεια για τον καινούργιο κύκλο μπορείς
    να περάσεις από δω http://lykosmagazine.tumblr.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή