Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η κυρία Ε.



" Η κυρία Ε. πλήττει. Τριάντα πέντε χρόνια παντρεμένη και ποτέ δεν ξύπνησε χαμογελαστή. Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν βρήκε την αιτία της μοναξιάς της. Κάθε φορά που κάτι δεν της άρεσε, έβαζε τις φωνές. Έτσι πίστευε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι νόμιζε πως θα γίνει ευτυχισμένη.

Η κυρία Ε. τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Παλαιότερα δεν θα το έβαζε στο στόμα της. Θα στεκόταν πάνω από τον καναπέ και θα φώναζε στον κύριο Κ. που αφιερώνει μέρες ολόκληρες στην οθόνη της τηλεόρασης. Ύστερα θα επέστρεφε στην βαρετή και ανούσια καθημερινότητα της, με τα μάτια στο πάτωμα και το βλέμμα στραμμένο μέσα της να προδίδει στεναχώρια και απόγνωση.


Η κυρία Ε. κουράστηκε να φωνάζει. Ίσα που διαμαρτύρεται για τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη. Τώρα συζητάει με τον άντρα της για το ποδόσφαιρο και τις προκρίσεις. Παίζει στοιχήματα,βλέπει τους αγώνες μαζί του και ίσως κάνει τις ουσιαστικότερες συζητήσεις που έχουν γίνει ποτέ στον έγγαμο βίο τους.

Η κυρία Ε. κάποιες φορές ρωτάει τον άντρα της γιατί δεν έρχεται ποτέ μαζί της στα μαγαζιά. Ο κύριος Κ. μένει σιωπηλός καθώς σηκώνει το μπουκάλι της μπύρας από το τραπέζι. Η κυρία Ε. όταν αντιλαμβάνεται πως η σιωπή γίνεται επικίνδυνη ρωτάει το σκορ του χθεσινού αγώνα. Η ζωή τους πια θα είναι όμορφη,χωρίς φωνές και καβγάδες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου